HOOFDDORP - Electronic Arts werkt aan drie tot vijf nieuwe game-IP's die mogelijk uitkomen voor de volgende generatie spelcomputers. Dat verklaart Frank Gibeau, directeur van EA Labels, tegenover CVG.

"Ik kan je vertellen dat er tussen de drie en vijf nieuwe IP's zijn waaraan we werken, die we overwegen voor de volgende generatie spelcomputers", vertelt Gibeau. "Sommige daarvan komen misschien uit, andere misschien niet."

"De introductie van nieuwe hardware van (Nintendo, Sony en Microsoft) maakt het voor ons mogelijk om een aantal nieuwe IP's te proberen, omdat het de betere tijd is om het te doen, aangezien je echt nieuwe ideeën kunt verkennen en andere dingen kunt doen."

Gibeau legt uit dat het lanceren van een nieuw IP veel risico's met zich meebrengt en een grote investering.

Nieuwe generatie

Volgens hem is het logisch om dat te doen bij een nieuw generatie spelcomputers, omdat dat nieuwe kansen brengt en is het eveneens logisch dat er bij de huidige generatie nog vooral vertrouwd wordt op reeds bestaande gamemerken.

Gibeau benadrukt het belang van nieuwe IP's: "Als je een studio-organisatie leidt is het moment dat je stopt met het creëren van nieuwe IP's het moment dat je organisatie sterft. Want je moet blijven innoveren en nieuwe dingen proberen. En mensen binnen de organisatie willen nieuwe dingen doen."