HOOFDDORP - De Wii U ondersteunt twee Wii U GamePads. Dit heeft Reggie Fils-Aime van Nintendo bekendgemaakt tijdens de E3-persconferentie van Nintendo.

Tijdens de vorige E3 liet Nintendo weten dat de Wii U één Wii U GamePad zou gaan ondersteunen.

Op een later tijdstip liet de Nintendo-CEO weten dat het technisch gezien mogelijk zou zijn om meerdere Wii U Gamepads te ondersteunen.

Bij de Wii U is het naast de Wii U Gamepad mogelijk om de console aan te sturen met de Wii-afstandsbediening of de Wii U Controller Pro.

Mario

Nintendo maakte op de E3 ook bekend dat de tweedimensionale Mario-game voor Wii U 'New Super Mario Bros. U.' heet.

In de gameplaybeelden die Nintendo liet zien, werd getoond dat Mario gebruik kan maken van een vliegend eekhoorn-pak waarmee hij kan zweven.

Verder zit er een baby-Yoshi in de game die kan vliegen als een ballon. Bovendien kan Yoshi bellen blazen en hier vijanden mee verslaan.

Spelmodus

De game kent net als New Super Mario Bros. Wii een coöperatieve spelmodus. De Wii U-game kent bovendien een competitieve spelmodus: Boost Mode.

In deze modus proberen vier spelers, spelend met Wii-afstandsbedieningen, zo snel mogelijk door een level te lopen. Een vijfde speler die gebruikmaakt van de Wii U GamePad kan objecten plaatsen in het level, om de andere vier te vertragen.

NintendoLand

Nintendo kondigde dinsdag ook NintendoLand voor Wii U aan. NintendoLand is een virtueel pretpark waar mensen twaalf attracties kunnen spelen.

Deze attracties zijn gebaseerd op bekende Nintendo-games, compleet met de bekende personages en artwork. Nintendo heeft vijf attracties genoemd: The Legend of Zelda: Battle Quest, Animal Crossing: Sweet Day, Luigi’s Ghost Mansion – Haunted Hijnks, Donkey Kong Crash Course en Takamaru’s Ninja Castle.

Nintendo’s directeur van Nintendo of America, Reggie Fils-Aime zegt dat NintendoLand voor de Wii U is, wat Wii Sports was voor de Wii: een game die iedereen direct moet overtuigen van de kwaliteiten van de spelcomputer. De game komt tegelijk uit met de Wii U, eind dit jaar.

Wii Fit U

Dinsdag werd ook Wii Fit U getoond. Met de fitnessgame is het mogelijk om via de Wii U Gamepad je oefeningen verder uit te voeren.

De game bevat nieuwe oefeningen en ook nieuwe minigames. Hiervan werden tijdens de persconferentie drie getoond. Trampolinespringen, een skeletonafdaling en water spuiten.

Naast de oefeningen die voor de televisie kunnen worden uitgevoerd is het mogelijk om een metertje mee te nemen die de verbrande calorieën registreert. Deze kunnen weer worden opgeteld bij het totaal verbrande calorieën die de speler in Wii Fit U heeft verbrand.

Sing

Ontwikkelaar FreeStyleGames kondigde de karaokegame Sing aan. 'Sing' is overigens nog een werknaam.

FreeStyleGames was in het verleden verantwoordelijk voor de DJ Hero-serie. Uit de presentatie blijkt dat er een aparte microfoon uitkomt voor het apparaat. Op de Wii U GamePad kunnen de songteksten getoond worden.

Lees alles over de gamebeurs E3