HOOFDDORP - Ubisoft werkt aan een nieuwe derdepersoon shooter in een open wereld genaamd Watch Dogs. De game werd getoond op Ubisoft's E3-persconferentie.

Watch Dogs speelt zich af in een open stad die in zijn geheel bestuurd wordt door een computernetwerk van een groot bedrijf genaamd ctOS.

De computer weet alles van de inwoners van de stad en regelt het openbaar vervoer en elektriciteit. Hackers willen hier gebruik van maken.

Spelers kruipen in Watch Dogs in de huid van een hacker die de controle dat het bedrijf over de stad heeft probeert tegen te gaan.

Missie

De hacker kan verschillende hacks toepassen om zo verder te komen in een missie. Zo kan hij communicatie tussen mobiele telefoons platleggen, informatie over alle inwoners opzoeken en stoplichten tegelijk op groen zetten om ongelukken te veroorzaken. 

Het is nog niet bekend voor welke systemen Watch Dogs uitkomt. De gameplaybeelden leken afkomstig van een krachtige PC; naar verwachting verschijnt de game voor dat platform en voor PlayStation 3 en Xbox 360.

Just Dance 4

Ubisoft werkt ook aan Just Dance 4 voor Wii en Wii U. Ubisoft kondigde de game aan met een act van de rapper Flo Rida.

De uitgever had een groep danseressen op het podium die met de artiest gingen dansen. De uitgever heeft verder nog geen informatie over de game gegeven.

Lees alles over de gamebeurs E3