HOOFDDORP - De advocaten van Activision, die van Jason West en Vince Zampella en de advocaten van veertig andere voormalige medewerkers van Infinity Ward proberen naar verluidt nog een schikking te treffen.

Dat meldt de LA Times.

De rechtszaak werd onlangs voor enkele dagen uitgesteld, volgens de Amerikaanse krant is dat waarschijnlijk omdat de advocaten van de betrokken partijen dichtbij een schikking zijn. Als er geen schikking wordt getroffen, gaat de rechtszaak vrijdag van start.

Electronic Arts

De zaak tussen Activision en West en Zampella is gaan lopen toen de twee oprichters en bazen van Infinity Ward, de studio die de zeer succesvolle Call of Duty-serie heeft gemaakt, in 2010 de laan uit werden gestuurd.

Het tweetal werd door Activision aangeklaagd, omdat ze getracht zouden hebben over te stappen naar concurrent Electronic Arts. De zaak tussen EA en Activision werd onlangs geschikt.

Bedrijfsinformatie

Een dergelijke rechtszaak kan jaren duren en houdt in dat er veel gevoelige bedrijfsinformatie op straat komt te liggen. Onlangs werd door de voorbereidingen op de rechtszaak bijvoorbeeld bekend dat Activision in 2009 de computers van Zampella en West liet hacken, om aanwijzingen te zoeken die een ontslag mogelijk zouden maken.

Uit een e-mailconversatie blijkt dat het management van Activision vond dat er te veel geld werd betaald aan de belangrijkste medewerkers van Infinity Ward.
Miljard

Honderden miljoenen

Als de zaak tussen Activision, West/Zampella en de Infinity Ward Employee Group wordt geschikt, kan het bedrag oplopen tot in de honderden miljoenen.

Activision heeft onlangs 42 miljoen dollar aan achterstallige bonussen uitbetaald aan de groep voormalige werknemers, maar zij eisen nog aanzienlijk meer geld. Zampella en West hebben nog geen geld ontvangen, zij eisen een miljard dollar.