AMSTERDAM -  Het gebruik van de populaire tekenapp Draw Something blijft teruglopen. Sinds gamebedrijf Zynga het bedrijf verantwoordelijk voor de app overnam, heeft het spelletje meer dan 5 miljoen dagelijkse gebruikers verloren.

Dat meldt Forbes op basis van cijfers van AppData.

Draw Something is een soort digitale versie van Pictionary waarbij een gebruiker een tekening maakt en de tegenspeler dient te raden wat er getekend is. Het spel is beschikbaar voor de iPhone en iPad en op Androidtoestellen.

Op het hoogtepunt in maart, wat ook het moment was dat Zynga bekendmaakte OMGPOP over te nemen, speelden 15 miljoen mensen dagelijks Draw Something. Dat is nu nog maar 9,9 miljoen volgens Appdata. Het aantal maandelijks actieve gebruikers bleef in eerste instantie wel stijgen, maar laat nu ook een daling zien.

De data is overigens niet 100 procent waterdicht omdat AppData het verkeer via ingelogde Facebookgebruikers meet. Het is bij Draw Something niet verplicht om in te loggen met Facebook, maar de data geeft wel een goede indicatie.

De daling is slecht nieuws voor Zynga en goed nieuws voor OMGPOP dat 200 miljoen dollar aan de overname verdiende. Als Zynga langer had gewacht, zou het waarschijnlijk minder hebben betaald of het bedrijf helemaal niet gekocht hebben.