REDMOND - Microsoft ziet de bewegingsgevoelige besturing van de Kinect niet in tablets en telefoons verschijnen. "Misschien in laptops en bij vaste pc’s zijn er zeker heel interessante mogelijkheden."

Dat vertelt Craig Eisler, General Manager Kinect for Windows, tegenover NU.nl tijdens een bezoek aan de hoofdkantoor van het bedrijf.

"Ik zie Kinect niet snel gebruikt worden in tablets en telefoons. Besturing via beweging op kleine apparaten zou onlogisch zijn omdat deze gadgets vaak een touchscreen hebben en je ze beter kan besturen door aanraking", aldus Eisler.

Beschikbaarheid

Microsoft stelt sinds 1 februari Kinect voor Windows beschikbaar aan ontwikkelaars zodat zij daarmee aan de slag kunnen. Vanaf juni is het softwarepakket ook beschikbaar in Nederland. 

Tot nu toe zijn er ruim 350 bedrijven bezig met de ontwikkeling van applicaties rond Kinect voor Windows. Zo heeft de kledingwinkel Bloomingdale’s een bodyscan ingevoerd in een filiaal in Los Angeles. Daar kunnen klanten hun lichaam laten scannen door acht Kinectcamera’s zodat het systeem vervolgens precies weet welke soort en maat kleding het beste zit.

Pc's

Voorbeelden van Kinect in een consumentencomputer had Eisler echter nog niet. Hij houdt een slag om de arm wat betreft laptops, maar stelt dat in vaste pc’s het zeker een toevoeging kan zijn. Eisler wilde niet zeggen of Microsoft ook echt met partners samenwerkt om een Kinect-pc te bouwen.

Als voorbeeld voor een praktische situatie waarin Kinect op een pc gebruikt kan worden, noemt Eisler het besturen van een Power Point-presentatie of een slideshow van foto’s.

"Deze handelingen kan je uiteraard ook op een laptop uitvoeren, maar daarbij zit je met de accuduur die sterk achteruit zou gaan door Kinect en het is bovendien lastiger om de hardware in een klein of dun apparaat te verwerken."