HOOFDDORP - De bedenker van Minecraft, Markus 'Notch' Persson, heeft zijn nieuwe game 0x10c aangekondigd, een spel dat zich afspeelt in de ruimte.

Dit deed hij op zijn blog.

De game bevindt zich nog in een vroeg stadium, maar Persson laat weten dat het waarschijnlijk is dat de game net zoals Minecraft reeds tijdens de ontwikkeling wordt uitgebracht, waarna het wordt voorzien van updates. Persson wil met de game "harde" sciencefiction bieden, de mogelijkheid om te mijnen, een volledig werkende computer in het ruimtesysteem, gevechten tegen computergestuurde en menselijk tegenstanders, en een geavanceerd economisch systeem.

De computer in het ruimteschip dat spelers besturen, is volgens Persson volledig door hen te programmeren, zodat ze er ook games op kunnen spelen. Screenshots of video's van de game ontbreken vooralsnog.

Online betaalsysteem

De online modus van de game krijgt waarschijnlijk een betalingssysteem waarbij spelers maandelijks een nog onbekend bedrag moeten betalen. Dit is volgens Persson nodig omdat er ook als spelers niet zijn ingelogd computers en physics worden geëmuleerd.

Voor de singleplayer hoeven spelers geen maandelijks bedrag te betalen.