HOOFDDORP - Meer dan 1000 Mass Effect-fans hebben geld gegeven aan het goede doel om onder de aandacht te brengen dat zij een ander einde aan Mass Effect 3 willen zien. Inmiddels is er ruim 27.000 dollar gedoneerd.

De actie, Retake Mass Effect genaamd, is volgens de initiatiefnemer niet een middel om de boosheid van fans over te brengen, noch een claim dat zij recht zouden hebben op een ander einde.

"We willen enkel onze hoop uitspreken voor een mogelijke andere richting die de serie waar we zou van zijn gaan houden op kan gaan." Het geld dat voor dit initiatief wordt ingezameld, gaat naar Child's Play; donaties zijn nog tot 11 april mogelijk.

Reactie BioWare

Hoewel ontwikkelaar BioWare niet direct op deze actie gereageerd heeft, sprak director van Mass Effect 3 Casey Hudson onlangs wel over hoe het einde van de game volgens hem bedoeld is. "Ik wilde niet dat de game makkelijk te vergeten zou zijn.

En zelfs de polariserende reacties die mensen hadden bij de eindes, dat zij discussieerden over wat de eindes betekenden en over wat er daarna gaat gebeuren, in wat voor situatie de personages terechtkomen. Dat is voor mij het leuke aan een verhaal", aldus Hudson.