HOOFDDORP - Medal of Honor: Warfighter ligt op 25 oktober in de Nederlandse winkels.

Dat heeft uitgever Electronic Arts laten weten nadat eerder 23 oktober als datum in de Europese en Amerikaanse trailer genoemd werd.

Op die dag komt Warfighter dus wereldwijd uit, maar omdat de releases in Nederland altijd op donderdag vallen zal het spel in Nederland 25 oktober in de winkels liggen.

Het verhaal van Warfighter speelt zich, in tegenstelling tot de vorige Medal of Honor, op globaal niveau af. Er wordt per missie gewisseld tussen locaties over de gehele wereld.

Volgens de maker variëren deze van de Filipijnen, waar gegijzelden gered moeten worden, tot Somalië, waar spelers het aan de stok krijgen met piraten. De verschillende missies hebben als rode draad dat er een groter kwaad achter schuilt.

Multiplayer

De multiplayer van de game laat spelers kiezen tussen twaalf verschillende Tier 1-eenheden uit tien verschillende landen.

Ontwikkelaar Danger Close heeft hiervoor gekozen omdat niet iedereen ervan zou dromen om een Navy SEAL te worden, spelers uit andere landen willen wellicht liever de rol van hun eigen, herkenbaardere soldaten aannemen.

De studio haalde voor deze keuze zijn inspiratie uit FIFA.

Bekijk de trailer: