HOOFDDORP - Tijdens het ontwikkelen van Angry Birds had bedenker Mikeal Hed zijn twijfels over of hij wel door kon gaan met zijn bedrijf Rovio.

Dit zegt Hed in een interview met All Things D. 

De twijfels bij Hed kwamen voort uit het feit Rovio al enkele jaren in de mobiele markt actief was, maar ondertussen nog geen hit had weten af te leveren. Zijn vader, tevens geldschieter, ondervond hierdoor moeite om het bedrijf draaiende te houden.

"Mijn vader vertelde mij dat hij hij een hypotheek wilde afsluiten op de flat van mijn grootouders, zodat hij meer geld in het bedrijf kon steken en het zo boven water kon houden", legt Hed uit. "Dat was een moeilijke beslissing. Ik wilde zeker niet het persoon zijn die verantwoordelijk was voor het feit dat mijn grootouders op straat zouden komen te staan."

Hed wilde die beslissing daarom niet nemen. "Kijkend naar de kansen zouden we dat risico niet moeten nemen. Zijn vader sloot echter toch een hypotheek af, waardoor Rovio kon blijven bestaan en de ontwikkeling van Angry Birds door kon gaan. De marktwaarde van het bedrijf wordt inmiddels geschat op zo'n zes tot negen miljard dollar.