HOOFDDORP - Medal of Honor: Warfighter is de volgende MoH-game van studio Danger Close. De game wordt onthuld in de volgende editie van het Amerikaanse Official Xbox Magazine, zo meldt Game Informer.

De game komt uit in oktober.

Ontwikkelaar Danger Close was ook verantwoordelijk voor de Medal of Honor-game uit 2010 en ontwikkelt dit nieuwe deel helemaal zelf. Voor het vorige deel kreeg Danger Close nog ondersteuning van Battlefield-maker Dice, die de ontwikkeling van de multiplayer voor zijn rekening nam.

De vorige game had niet alleen twee ontwikkelaars, maar draait ook op twee verschillende engines. Het singleplayergedeelte is gebouwd op Unreal Engine 3, de multiplayermodus op Frostbite. Medal of Honor: Warfighter wordt door Danger Close helemaal ontwikkeld op Frostbite 2.0. Deze engine is ook gebruikt voor Battlefield 3.

Medal of Honor: Warfighter volgt net als de vorige game Tier 1 Operators in verschillende oorlogsgebieden. Meer details en afbeeldingen van de game verschijnen in het volgende Official Xbox Magazine, dat uitkomt op 6 maart. Ook zal uitgever Electronic Arts de game tonen op de Game Developer's Conference, van 5 tot 9 maart in San Francisco.