HOOFDDORP - De opvolger van de Xbox 360 heeft zesmaal zoveel grafische kracht als de Xbox 360.

Dat beweren bronnen van de website IGN. Zij stellen verder dat Microsofts nieuwe console eind oktober of begin november 2013 in de winkels ligt.

De nieuwe Xbox zou voor zijn graphics gebruikmaken van een grafische chip uit de 6000-serie van AMD. De bronnen van IGN spreken hiermee de berichtgeving van gisteren tegen dat deze op de 7000-reeks gebaseerd zou zijn. 

Chip

De chip is volgens IGN vergelijkbaar met de Radeon HD 6670, die DirectX 11 ondersteunt, evenals het aansluiten van meerdere schermen, 3D en een resolutie van 1080p. De grafische processor zou eind 2012 gereed zijn voor massaproductie.

Dit laatste lijkt in overeenstemming met het gerucht dat websites Fudzilla en SemiAccurate plaatsten, namelijk dat de CPU ook in die periode in massaproductie gaat. IGN meldt verder dat de grafische kracht van de nieuwe Microsoft-console zo'n twintig procent boven die van de Wii U komt te liggen, de nieuwe spelcomputer van Nintendo. Ontwikkelaars zouden in augustus van dit jaar development kits ontvangen die zijn gebaseerd op de definitieve hardware-samenstelling van het apparaat.