AMSTERDAM - Bij Charadium is het de bedoeling om woorden uit te beelden door middel van een tekening en vervolgens andere mensen te laten raden welk woord er bedoeld wordt.

Dit kan de gebruiker doen met vrienden, of willekeurige spelers over het internet. voor de game is een goede kennis van een buitenlandse taal erg nuttig.

Charadium doet denken aan het eeuwenoude spelletje waarbij personen een woord uitbeelden met een tekening. Met deze app wordt dit spelletje echter verplaatst naar het digitale tijdperk. Charadium is te spelen in verschillende modi. Hierdoor is het zowel mogelijk om realtime te raden wat spelers tekenen als te spelen in een eigen tempo. Bij elke beurt krijgt de gebruiker de keuze uit drie verschillende moeilijkheden, die het maximaal aantal te behalen punten voor de tekening bepalen. Mede hierdoor weet Charadium erg uit te dagen.

Charadium is speelbaar in negen verschillende talen, waar Nederlands er helaas geen van is. Gezien het niveau van de taal die gebruikt wordt in de app, is goede kennis van een buitenlandse taal belangrijk om Charadium goed te kunnen spelen.

Kortom;

Charadium is een uitdagende game die een eeuwenoud spel in een nieuw jasje steekt. In de game is het de bedoeling om woorden uit te beelden in een tekening en vervolgens andere spelers zo snel mogelijk het woord te laten raden. Door de verschillende modi en moeilijkheden weet de game keer op keer uit te dagen. Een nadeel is wel dat er geen ondersteuning is voor de Nederlandse taal.

Eindoordeel: 8/10

Categorie: Games
Platform: iOS
Prijs: € 1,59 (HD € 2,39 )
Link: iPhone & iPad