HOOFDDORP - Van zowel The Legend of Zelda: Skyward Sword voor Wii en Super Mario 3D Land voor 3DS zijn in de Verenigde Staten meer dan een half miljoen exemplaren verkocht.

Het grootste deel daarvan ging tijdens Black Friday over de toonbank, zo meldt Reggie Fils-Aime van Nintendo America.

Black Friday is de dag na Thanksgiving, die door veel Amerikanen wordt aangegrepen als het moment om hun inkopen voor de feestdagen te doen. Fils-Aime laat verder weten dat er op die dag ook een half miljoen Wii-consoles zijn verkocht.

De verkoopcijfers van Skyward Sword en Super Mario 3D Land maken het de snelstverkopende Zelda en de snelstverkopende platformgame van Mario ooit, stelt de Nintendo-topman.

Ook de verkoop van de 3DS steeg, dusdanig dat het apparaat beter verkoopt in de Verenigde Staten dan de DS toentertijd in zijn eerste jaar. De afgelopen week gingen er van de handheld, vergeleken met de week voor de release van Super Mario 3D Land, 325 procent meer exemplaren over de toonbank. Fils-Aime haalt daarbij aan dat de release van Mario Kart 7 nog moet komen en dat het feestdagenseizoen nog maar net begonnen is.