AMSTERDAM - Persoonlijke informatie van meer dan 13 miljoen abonnees van een populaire online spel in Zuid-Korea zijn gelekt na een hackaanval.

Dat heeft de communicatie-toezichthouder in Zuid-Korea gemeld, schrijft persbureau Reuters.

Het gaat om de game Maple Story van Nexon Korea Corp, een grote game-ontwikkelaar in het land. De Korea Communications Commission (KCC) zei in een verklaring dat Nexon het lek vrijdag heeft gemeld nadat het donderdag ontdekt werd.

Gegevens

KCC laat weten dat het samen met de politie en beveiligingsexperts de hack onderzoekt. De gelekte informatie bevat gebruikers-ids, namen, registratienummers en wachtwoorden. De data zijn wel allemaal versleuteld. Een woordvoerder van Nexon zegt dat er geen bankrekeningnummers gelekt zijn. Ook zou de hack geen invloed gehad hebben op overzeese abonnees van het online spel.

Het bedrijf heeft abonnees gevraagd om hun wachtwoorden te wijzigen om zo extra schade te voorkomen. Het incident is de grootste inbreuk op de beveiliging sinds eind juli toen informatie van 35 miljoen gebruikers van een internetportaal door hackers uit China werd aangevallen.

Wie er achter de hack bij Nexon zit, is nog niet bekend.