HOOFDDORP - De dataservice Call of Duty: Elite heeft voor het eerst sinds de release een groene status gekregen op de officiële Call of Duty: Elite-website. 

In een toelichting maakte Activisions Daniel Suarez bekend dat de servers voor 95% operationeel zijn.

Ook niet betalende Elite-leden hebben volgens Suarez nu volledig toegang tot de servers. Ondanks de groene status worden nog wel updates uitgevoerd om problemen met onder andere clan-uitnodigingen te verhelpen.

Eerder gaf uitgever Activision aan dat Elite naar verwachting vanaf 1 december volledig functioneel is.

Friday Night Fights

Activision maakte tevens bekend dat het morgen de Friday Night Fights lanceert, een wekelijkse show waarin rivalen het in Call of Duty: Modern Warfare 3 tegen elkaar opnemen. De show wordt geproduceerd door filmregisseurs Ridley en Tony Scott, bekend van actiefilms als Spy Game en Top Gun, en is exclusief beschikbaar voor premiumleden van Elite. In de eerste aflevering neemt de Amerikaanse landmacht het op tegen Amerikaanse mariniers. 

De show is volgens de CEO van Activision Publishing, Eric Hirshberg, een nieuwe manier om de community samen te brengen. “Call of Duty-fans besteden net zoveel tijd aan het spelen van de game als sportfans aan het volgen van hun favoriete team – als het niet meer is. Dus we dachten: als sportfans ook buiten het spel om allerlei shows krijgen om hun passie te voeden, waarom dan niet hetzelfde doen voor Call of Duty-fans?”