AMSTERDAM – Microsoft maakt flinke stappen in de ontwikkeling van Kinect voor Windows waarmee pc-gebruikers ook gebruik kunnen maken van de bewegingsgevoelige besturing.

Begin 2011 werd al aangegeven dat er gewerkt werd aan Kinect voor pc’s en ontwikkelaars hebben inmiddels een verbeterde versie van het softwarepakket ontvangen waarmee zij aan de slag kunnen.

Bovendien heeft Microsoft flinke stappen gezet in de verbetering van de camera waarmee Kinect voor de Xbox bewegingen afleest. Zo is het bij de Xbox noodzakelijk om afstand te houden van de camera. Bij de pc-versie moest deze beperking opgelost worden omdat gebruikers daar slechts enkele tientallen centimeters van hun scherm verwijderd zijn.

Microsoft laat in een blog weten dat de camera inmiddels aangepast is en dat hij bewegingen af kan lezen vanaf een afstand van zo’n 40 centimeter.

Commercieel

Daarnaast heeft het bedrijf een commerciële versie van het softwarepakket ontwikkeld zodat ook aangesloten commerciële partijen aan de slag kunnen met de techniek en dit kunnen gebruiken in hun toekomstige producten.

Voorheen was Kinect voor Windows alleen bedoeld voor academici en enthousiastelingen. Wanneer consumenten voor het eerst kunnen werken met Kinect voor Windows is niet bekend.