Donderdag 11 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Modern Warfare 3 verpulvert verkooprecord

AMSTERDAM - Voor de derde keer op rij heeft een game uit de Call of Duty-serie het verkooprecord van zijn voorganger verbroken.

In de eerste vijf dagen na de lancering haalde uitgever Activision met Call of Duty: Modern Warfare 3 wereldwijd 775 miljoen dollar binnen.

Dat heeft Activision donderdag bekendgemaakt. Het binnengehaalde bedrag ligt 125 miljoen dollar hoger dan in een zelfde tijdsbestek werd binnengeharkt door voorganger Call of Duty: Black Ops.

Modern Warfare 2 bracht in 2009 binnen vijf dagen 550 miljoen dollar binnen.

Eerste verkoopdag

Vorige week verdiende de uitgever op de eerste verkoopdag van Modern Warfare 3 al 400 miljoen dollar. Het schietspel is met dit bedrag het entertainmentproduct met de meest succesvolle lancering ooit.

Binnen een week heeft de game meer geld binnengehaald dan grote films als E.T.: The Extra-Terrestrial uit 1982 en Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl uit 2003 in meerdere weken met de verkoop van bioscoopkaartjes.

Online

Modern Warfare 3 was in de week van 7 november daarnaast ook de meest gespeelde game onder Xbox 360-gamers met Xbox Live. Dat blijkt uit de Xbox Live Activity-lijst die Microsofts Larry Hryb wekelijks op zijn blog plaatst.

De eerste plek werd vorige week nog ingenomen door voorganger Call of Duty: Black Ops. Die game is nu echter gezakt naar de tweede plaats.

De derde plek wordt ingenomen door concurrent Battlefield 3. Met de komst van Modern Warfare 3 bezet de Call of Duty-franchise een kwart van de hele Xbox Live Activity-top twintig.

Call of Duty: Modern Warfare 2 staat op de vierde plaats, Call of Duty 4: Modern Warfare staat op plek 14 en Call of Duty: World at War is de hekkensluiter.


Lees meer over:

Call of Duty

Aanbevolen artikelen