HOOFDDORP - Binnen Irrational Games is er 'geen brandend verlangen' om een verfilming te laten maken van BioShock, alleen maar omdat het kan.

Dit zegt de bedenker van de BioShock-reeks, Ken Levine, in een interview met IndustryGamers.

"Voor ons en Take-Two moet het iets zijn wat de fans echt willen zien. Tegelijkertijd moet het ook een goede introductie zijn voor degenen die niet bekend zijn met de BioShock-reeks en een goed beeld geven van de game", aldus Levine.

"Er zijn ongetijfeld verschillen tussen games en films, maar de film moet wel hetzelfde DNA bevatten als het gaat om de wereld en de verhalende elementen. Maar weet je, we willen de film niet per se gemaakt zien."

Productie

In mei 2008 werk bekend dat Take-Two een deal had gesloten met Universal Studios om een verfilming van de game te maken. Pirates of the Caribbean-regisseur Gore Verbinski was oorspronkelijk in 2009 aangesteld als de regisseur van de film, maar hij verliet het project.

In een verklaring liet Verbinski weten dat de productie werd geteisterd door financiële beperkingen en dat hij de film niet voor alle leeftijden geschikt wilde maken, terwijl dit wel van hem verwacht werd. Op dit moment ligt de productie van de film stil.