In Whale Trail speelt de gebruiker met walvis Willow. Het is de bedoeling om deze walvis uit de handen van “Baron von Barry” te houden door uit de oceaan te ontsnappen.

In eerste instantie doet dit verhaal erg kinderlijk aan, net als de erg kleurrijke vormgeving van de game. Toch is deze game alles behalve kinderlijk eenvoudig.

Om Willow te helpen ontsnappen uit de oceaan, moet de gebruiker het zogenaamde Whale Trail volgen. Dit kan worden gedaan door simpelweg met de vinger het scherm aan te raken of los te laten.

Bij een aanraking zal Willow omhoog gaan, zonder aanraking gaat hij naar beneden. Verder in het spel zal de speler te maken krijgen met hindernissen die er voor zorgen dat ook fanatieke spelers niet snel zijn uitgekeken op deze game.

Gezien de besturing heeft Whale Trail veel weg van Tiny Wings, maar door toch een stuk meer diepgang te hebben weet Whale Trail langer te boeien. Doordat de game simpel maar toch uitdagend is, heeft deze Whale Trail zeker de potentie om een grote hit te worden in de Appstore.

Kinderlijk

Whale Trail is een erg uitdagende game die op het eerste gezicht misschien erg kinderlijk aandoet door de vormgeving en het verhaal. Toch blijkt de game na even spelen erg uitdagend te zijn en elke keer opnieuw uit te dagen tot het verbeteren van highscores.

Eindoordeel: 9/10

App: Whale Trail

Categorie: Games

Platform: iPad, iPhone, iPod Touch

Prijs: 0,79 euro

Link: iPhone & iPad