HOOFDDORP - Sony's inkomsten worden aanzienlijk beïnvloed door de financiële problemen waar de Europese Unie op dit moment mee kampt.

Dit vanwege het grote aandeel dat Europa inneemt in de totale afzetmarkt van de elektronicaproducent, zo meldt Sony's Yoji Takeda aan persbureau Bloomberg.

Hiroshi Kurihara, het hoofd financiën bij Sony, zegt dat het bedrijf zelf weinig middelen heeft om aan deze afhankelijkheid iets te veranderen. "Er zijn geen tegenacties voorhanden op dit moment. Het heeft een enorme impact op onze inkomsten."

Hij legt uit dat omdat Sony nauwelijks componenten vanuit Europa importeert en zijn Aziatische leveranciers betaalt in dollars, het niet in staat is om zich goed te weren tegen de verslechterde positie van de Euro tegenover de Japanse Yen. 

21 procent

Europa is als regio goed voor 21 procent van de inkomsten die Sony genereert. Japan neemt het grootste aandeel in met 30 procent. De Verenigde Staten en de rest van Azië bezetten de derde en vierde plek met respectievelijk 20 en 18 procent.

Bloomberg meldt dat Europa ook voor Nintendo een belangrijke markt is in termen van totale inkomsten. In het tweede kwartaal van dit jaar kwam 41 procent van de inkomsten die de uitgever wist te genereren daar vandaan.