AMSTERDAM - Het leven van een Viking draait maar om één ding: oorlog voeren. Maar wat doet een Viking om strijdvaardig te blijven als het even geen oorlog is? Precies... boomstamvliegen. Voor de kenners: Flapcraften.

In Flapcraft is de hoofdrol weggelegd voor zo'n woesteling, die onder lage keelgeluiden, staande op zijn boomstam een schans afdendert. Zodra de schans is verlaten, moet de speler om boomstam en Viking in de lucht te manoeuvreren door het scherm te kantelen.

Ieder level zorgt voor nieuwe uitdagingen, zoals het behalen van een bepaalde afstand of hoogte. Door de opdrachten uit te voeren verdient de speler punten, die het mogelijk maken van alles te upgraden: van vleugels om de vliegtijd te vergroten tot raketten voor een snelheidsboost. De levels bouwen steeds op in moeilijkheid met als summum het laatste level, waarbij alle vliegkunsten uit de kast gehaald moeten worden.

De komische sfeer die het spel uitademt wordt ondersteund door passende vrolijke muziek en heldere, cartoonachtige graphics. De besturing werkt intuïtief, dus de speler zal zich het Flapcraften al snel meester maken.

Dit is natuurlijk goed als er veel uitdagingen te wachten staan, maar helaas is het aantal levels beperkt. De korte speltijd van ongeveer twee uur is daarmee het enige nadeel van Flapcraft.

Kortom:

Alles bij elkaar genomen is Flapcraft een bijzonder goed geslaagde game. Het is nu uitkijken naar een uitbreiding met nieuwe levels, want een spel dat zo tot in de puntjes is verzorgd verdient het om langer gespeeld te worden.

Eindoordeel: 8/10 

App: Flapcraft
Categorie: Games
Platform: iPhone & iPad
Prijs: € 1,59
Link: iPhone & iPad (universeel)