AMSTERDAM – Het is per direct verboden het spelletje Wordfeud te spelen in café de Hete Brij in Zwolle. “Hier zit je in een bruin café waar het gewoon gezellig moet zijn.”

Dat laat eigenaresse Elles Hetebrij weten aan de Stentor.

Wordfeud is een digitale vorm van scrabble dat gespeeld kan worden via smartphones. Hetebrij wordt gek van het spel: “Het loopt echt de spuigaten uit. Soms zit de hele bar vol met mensen die Wordfeud spelen. Er wordt niets meer uitgesproken.”

Hype

Middels een tekst op het krijtbord in de bar kunnen bezoekers lezen dat Wordfeud verboden is. “Ik hoop dat dit gewoon een hype is die overwaait. In de tussentijd houden we het hier gezellig. Als je op je eigen kleine eilandje dat spelletje wil spelen, ga je maar thuis spelen. Hier zit je in een bruin café waar het gewoon gezellig moet zijn.”

Het personeel van het café spreekt mensen actief aan op het spelen van Wordfeud. Zo’n vier jaar geleden wilde het café mobiel bellen ook al weren, maar inmiddels ziet de eigenaresse in dat mobiel telefoneren een belangrijk onderdeel van de samenleving is geworden.