HOOFDDORP - De Xbox 360-versie van Rage, die op 3 disks wordt geleverd, kent een aparte disk waarop het multiplayercomponent van de game staat.

Dat verklaart Id Software's creative director Tom Willits tegenover Digital Foundry. Hij laat ook weten dat installatie op de PlayStation 3 verplicht is en 8 gigabyte in beslag neemt.

De ontwikkelaar raadt spelers aan om de Xbox 360-versie te installeren, maar benadrukt dat dit niet in een keer hoeft. "Als je niet genoeg hardeschijfruimte hebt, geen zorgen.

Installeer de eerste disk, het eerste hoofdstuk, de eerste helft van de game. Wanneer je klaar bent, verwijder je die en installeer je de tweede disk," aldus Willits. "Je hoeft de multiplayerdisk niet per se te installeren als je te weinig hardeschijfruimte hebt."

Laadtijden

Wilits legt niet uit wat de voordelen zijn van het installeren van de game op Xbox 360. Doorgaans worden hierdoor de laadtijden verkort. Ook kan het textures sneller helpen inladen, waardoor er minder pop-in is waar te nemen.

Op PS3 is een installatie soms verplicht. Ontwikkelaars moeten echter eerst toestemming vragen aan Sony. De Rage-installatie van 8 gigabyte is vergeleken met andere titels die dit als een vereiste stellen relatief groot. "Sony was fantastisch. Complimenten aan Sony dat we dat mogen doen", aldus Willits.