AMSTERDAM - In navolging van Sony heeft ook gamesuitgever Electronic Arts een ‘niet aanklagen'-clausule opgenomen in de algemene voorwaarden.

Dat heeft weblog Kotaku ontdekt, dat eerder ook Sony’s clausule opmerkte.

In de voorwaarden staat sinds eind augustus dat gebruikers akkoord gaan EA niet aan te klagen in het geval van een geschil.

Online services

De gebruikersvoorwaarden van EA gelden voor de online services zoals Madden, FIFA en het digitale distributieplatform Origin.

Gamers moeten bij het accepteren van de voorwaarden "bevestigen het recht op een berechting door een jury of via een collectieve actie af te staan", valt er te lezen. In de voorwaarden staat verder: “U komt overeen dat zowel u als EA elkaar alleen op individueel vlak mogen aanklagen en niet via een vertegenwoordiger of als groepslid in welke voorgestelde groep of representatieve partij dan ook."

De nieuwe voorwaarden die al vanaf 25 augustus zijn ingegaan gelden net als voor de aangepaste Sony PlayStation Network-voorwaarden niet voor Europa: Gebruikers hebben sinds de aanpassing dertig dagen de tijd om schriftelijk te reageren op de Terms of Service.