HOOFDDORP - Bill ‘The Game Doctor’ Kunkel is eergisteren op 61-jarige leeftijd overleden. Dit meldt uitgever Running With Scissors, waarvan Kunkel oprichter en eindredacteur was.

Kunkel was daarnaast mede-oprichter van het Electronic Games Magazine, dat hij in 1981 begon. EGM was het allereerste blad dat zich volledig toelegde op computerspellen.

Hierin schreef hij de allereerste gamegerelateerde column. Vier jaar later werd het blad opgeheven, maar Kunkel bleef columns schrijven voor Electronic Gaming Monthly en Computer Gaming World.

In 1999 ontving Kunkel een Lifetime Achievement Award tijdens de Classic Gaming Expo, voor zijn werk in de game-industrie. Naast het schrijven van columns en artikelen was hij ook ontwerper en consultant voor spellen zoals Batman Returns en Star Trek: First Contact.

Pittig

Kunkel werd ook bekend door zijn kritische blik op videogames. Een voorbeeld hiervan is het interview dat hij gaf over de Tony Hawk-reeks, tegenover Gamasutra. “Geen Tony Hawk-games meer, oké? We hebben er verdomme genoeg van gehad. Het interesseert me niet hoe veel je van de reeks houdt, je hebt er echt niet nog eentje nodig. Stop er gewoon mee”, zo luidden de woorden van Kunkel.