HOOFDDORP - Microsoft zit uitgevers en ontwikkelaars bewust dwars wanneer zij hun games ook op PlayStation 3 uitbrengen en daarvoor exclusieve content aanbieden.

Dit beweert Sony's Rob Dyer in een interview met

GamesIndustry.biz

Dyer stelt dat Microsoft dit doet om de inferieure technologie van de Xbox 360 te beschermen. "Ze maken het heel erg simpel. Als je iets wil doen wat meer dan 9 gigabyte aan ruimte kost, dan moet je goed in je oren knopen dat Microsoft daar niets mee kan", zo laat hij weten. 

Belachelijke eisen

Dyer laat zich ook uit over het beleid dat voert wat betreft downloadbare games. Microsoft stelt volgens hem belachelijke eisen zoals het hebben van een kantoor, iets waarover veel onafhankelijke ontwikkelaars niet beschikken.

Dit terwijl Sony volgens Dyer de kleine studio's juist aanspoort en ondersteunt. Uitgever Microsoft heeft nog niet op de aantijgingen gereageerd.   

Beleid Microsoft

De uitspraken van Dyer zijn een reactie op een document dat onlangs in het bezit van Eurogamer kwam. Hierin staat de strategie beschreven die Microsoft hanteert als het aankomt op multi-platformtitels. 

Zo zouden games op de Xbox 360 niet eerder op concurrerende platformen mogen verschijnen en mogen andere versies die tegelijkertijd verschijnen geen extra content op andere systemen bevatten. Wordt er niet aan die eisen voldaan, dan overweegt Microsoft de game niet op de Xbox 360 uit te brengen.