HOOFDDORP - Battlefield 3 laat spelers niet op burgers schieten. Dit heeft Patrick Bach, executive producer van ontwikkelaar Dice, bekendgemaakt in een interview met Rock, Paper, Shotgun.

Dat Dice geen burgers besluit op te nemen in het spel, ligt volgens Bach aan het feit dat spelers de neiging hebben slechte dingen te doen.

"Als je spelers de keuze geeft iets goeds of iets slechts te doen, gaan ze eerder voor het slechte, de duistere kant, omdat mensen denken dat het cool is om stout te zijn en er toch niet voor te worden gepakt", aldus Bach.

"Ik wil geen video's op het internet zien waar mensen burgers vermoorden", vervolgt hij. "Vandaar dat ik deze mogelijkheid verklein door het niet toe te voegen aan het spel."

Op de vraag hoe een speler zou reageren wanneer hij uitgerust met een pistool geconfronteerd zou worden met een kind antwoord hij dat "de speler waarschijnlijk het kind zou neerschieten". Volgens Bach zou Dice vervolgens de schuld krijgen omdat het spelers deze keuze geeft.

No Russian

De concurrerende serie Call of Duty kwam via Modern Warfare 2 in een negatief daglicht te staan vanwege het level No Russian.

Daarin gaan spelers undercover en treden zij toe tot een terroristengroep die een vliegveld aanvalt en de aanwezige burgers neermaait.