HOOFDDORP - Electronic Arts heeft de gebruiksvoorwaarden van zijn digitale distributieplatform Origin aangepast. Dit naar aanleiding van de kritiek die de oorspronkelijke bewoording veroorzaakte.

De strekking van de voorwaarden blijft gelijk. EA behoudt nog steeds het recht data te verzamelen over de  software en hardware van Origin-gebruikers. 

Maar de uitgever spreekt zijn consumenten nu direct aan over wat het met die informatie doet. 

De desbetreffende passage in de voorwaarden luidt als volgt: "EA snapt dat het belangrijk is te weten hoe informatie over jou wordt verzameld, gebruikt en gedeeld en we waarderen het dat je erop vertrouwt dat we daar zorgvuldig en verstandig mee om gaan." 

"Informatie over consumenten is een belangrijk deel van onze bedrijfsvoering en we zouden nooit persoonlijke informatie doorverkopen, of spyware gebruiken of installeren op de computers van onze gebruikers."

Onveranderd

Het deel van de voorwaarden dat vorige week tot ophef leidde, is echter nagenoeg onveranderd gebleven. "Bovenop de informatie die je ons direct geeft, verzamelt EA anonieme of niet-identificeerbare informatie. [...] Deze non-identificeerbare informatie betreft je ip, besturingssysteem, gebruik van applicaties [...], software, gebruik van software en hardware."

Voorheen stond er niet direct bij dat het om non-identificeerbare informatie ging, dat werd pas in een latere passage vermeld.