HOOFDDORP - Hardwareproducent Razer komt met een gaminglaptop genaamd Razer Blade. Dit kondigde het bedrijf aan tijdens het Pax Prime-evenement.

Begin dit jaar werd het apparaat al getoond op een consumentenbeurs voor elektronica.

De Razer Blade heeft een scherm van 17 inch, een i7-processor van 2,8 Gigahertz, 8 Gigabyte aan werkgeheugen en een Nvidia-videokaart met 2 gb aan zelfstandig geheugen.

Het apparaat moet in het vierde kwartaal van dit jaar in de Verenigde Staten in de winkels liggen en kent een adviesprijs van 2799 dollar. De volledige specificaties zijn op de website van Razer te vinden. 

Icoontjes

De gamelaptop van Razer heeft naast een toetsenbord ook een klein LCD-scherm dat multitouch ondersteunt. Ook zijn er tien toetsen die bijvoorbeeld icoontjes van specifieke spellen weer kunnen geven en daarvoor speciaal instelbaar zijn.

 Razer wil met de laptop PC-gamen nieuw leven in blazen. Het bedrijf hintte al naar de onthulling van de laptop door een website met de domeinnaam pcgamingisnotdead.com te lanceren en in de Wall Street Journal een nieuw tijdperk voor gamen op PC aan te kondigen.