HOOFDDORP - Tim Willits van Rage-ontwikkelaar id Software stelt dat het voor zowel ontwikkelaars als gamers beter is als spellen een verbinding met het internet verplicht stellen.

Deze uitspraak deed hij tijdens een interview met Eurogamer op QuakeCon.

"Als we mensen zouden kunnen dwingen om altijd verbonden te moeten zijn wanneer ze een spel spelen, en als dat ook nog eens geaccepteerd werd...[dat zou] fantastisch [zijn].", aldus Willits.

Hij legt uit dat het ontwikkelaars in staat zou stellen om games automatisch te updaten, zonder dat ze spelers daarvoor eerst een procedure moeten laten doorlopen. "Stel je voor dat je een spel begint te spelen en dat het dan automatisch upgedatet wordt."

Diablo III

Willits hoopt dat Diablo III, waarvoor ook een constante internetverbinding vereist is, ervoor gaat zorgen dat gamers leren te accepteren dat het de volgende stap is binnen de game-industrie.

"Als je een grote naam als Diablo III hebt, dan kun je verandering afdwingen. Daar ben ik helemaal voor. [...] Ik ben er een groot voorstander van. Ik ben altijd verbonden. Onze fans zijn altijd verbonden", aldus Willits.