HOOFDDORP - Square Enix gaat het door Activision geannuleerde True Crime: Hong Kong alsnog uitbrengen, maar onder een andere naam.

De uitgever heeft de rechten voor het spel gekocht van Activision, zo vertelt Lee Singleton van Square Enix in een interview met Gamasutra.

"We zijn verliefd op de game geworden", aldus Singleton, die aan het hoofd staat van Square Enix London Studios. De uitgever besloot daarop de rechten voor het spel over te nemen.

De rechten voor de merknaam True Crime blijven echter bij Activision, de game zal daarom onder een andere naam uitgebracht worden. Wanneer en in welke vorm kon Singleton nog niet zeggen. 

ModNation Racers

De ontwikkeling van de actiegame is nog altijd in handen bij United Front Games, bekend van ModNation Racers. Singleton stelt bijzonder tevreden te zijn over de studio en ziet in zijn huidige staat veel potentie in de game.

"Het is zo'n spel waarbij je de controller niet neer wilt leggen. Het blijft plakken, zoals wij het zeggen. [...] Toen we het team van United Front Games ontmoetten en de game zagen, was de deal wat ons betreft al rond."

Niet goed genoeg

True Crime: Hong Kong werd begin dit jaar door Activision geannuleerd, als deel van een reorganisatie waarbij ook de Guitar Hero-serie tijdelijk werd stopgezet.

Ontwikkelaar United Front Games liet toen weten dat de game al bijna voltooid was en volledig speelbaar van begin tot eind. Activision vond de kwaliteit van het spel echter niet hoog genoeg om de game uit te brengen.