AMSTERDAM – Een 20-jarige man uit Groot-Brittannië is dit weekend overleden nadat hij twaalf uur achter elkaar op zijn Xbox had gespeeld.

Britse media schrijven dat de man uiteindelijk overleden is aan een longembolie omdat hij te lang in dezelfde houding heeft gezeten. De aandoening komt soms ook voor bij mensen die erg lang in een vliegtuig zitten.

Omdat de Brit regelmatig twaalf uur achter elkaar aan het gamen was, verergerde zijn aandoening en werd het uiteindelijk zijn dood. Zijn ouders hebben laten weten meer bekendheid te willen geven aan de risico’s van het spelen van computerspellen.

Ongezond

Een Britse expert op het gebied van aandoeningen vergelijkbaar met een longembolie stelt dat het lang achter elkaar gamen erg ongezond is.

In 2007 overleed een Chinese man nadat hij drie dagen non-stop online aan het gamen was. Uit Azië komen regelmatig berichten van jongeren die instorten nadat ze te lang gegamed hebben.

Reactie Microsoft

Microsoft, het bedrijf achter de Xbox, laat in een reactie op het Britse incident weten dat het gamers adviseert regelmatig pauze te nemen en te bewegen.