HOOFDDORP - Zowel de Wii U als de Nintendo 3DS krijgen de optie downloadbare content tegen betaling aan te bieden. Dat is voor het eerst op een console van Nintendo.

In een gesprek met investeerders zeggen Nintendo's Satoru Iwata en Shigeru Miyamoto geïnteresseerd te zijn in de mogelijkheid de levensduur van een spel te verlengen door er extra content voor uit te brengen.

Het is volgens Iwata wel belangrijk dat de kwaliteit van de downloadbare content hoog is. Content van lage kwaliteit kan op korte termijn zorgen voor extra winst, maar verbetert de relatie met de klant op langere termijn niet.

Ook free-to-play-games, die mensen gratis kunnen spelen en tegen betaling kunnen uitbreiden, ziet Iwata niet als een optie. Dit businessmodel zou afbreuk doen aan de waardeperceptie die consumenten hebben.

Mappacks

De 3DS krijgt vanaf eind dit jaar de mogelijkheid om tegen betaling extra content voor een game te downloaden, de Wii U heeft deze optie waarschijnlijk al vanaf zijn release, in 2012.

Momenteel is het zo dat de populaire mappacks voor Call of Duty-games alleen uitkomen voor PC-, PlayStation 3- en Xbox 360-versies en niet voor Wii. Door de toevoeging van betaalde content zal de Wii U naar verwachting dergelijke mappacks ook aan gaan bieden.