HOOFDDORP - Diablo III krijgt een veilingsysteem waarin spelers items kunnen kopen met echt geld. Dit meldt ontwikkelaar Blizzard.

Blizzard legt uit dat het niet zelf items aan gaat bieden; wat er binnen het veilingsysteem wordt aangeboden is aan spelers zelf. Zij kunnen bijvoorbeeld in-game goud, wapens, runestones en andere uitrusting kopen.

Hoewel de transacties buiten Blizzard om verlopen, moeten verkopers voor ieder verkocht item wel een nog onbekend vast bedrag afstaan aan Blizzard.

Voor het opnemen van verdiend geld moet ook betaald worden. De speler die het geld ontvangt kan dit weer gebruiken om zelf dingen in Diablo III te kopen, of andere producten op Blizzards website Battle.net.

Zo zal het mogelijk zijn een abonnement voor World of Warcraft aan te schaffen met het in Diablo III verdiende geld.

World of Warcraft

Blizzard laat weten dit systeem niet in World of Warcraft te introduceren, omdat de gameplay van de massively multiplayer onlinegame zich daar niet voor leent. Ook zijn er geen plannen om een mobiele applicatie te lanceren voor het veilingsysteem, zoals de ontwikkelaar dat World of Warcraft wel deed, via de Auction House-app.