AMSTERDAM - De Nintendo 3DS gaat fors in prijs omlaag. Nintendo Benelux heeft bevestigd dat de adviesprijs vanaf 12 augustus een derde omlaag gaat. Momenteel ligt de adviesprijs voor een 3DS op 249 euro.

Nintendo Benelux communiceert geen vaste nieuwe prijs, dat mogen winkels zelf vaststellen. Naar verwachting zal deze rond de 170 euro liggen, vergelijkbaar met de 169,99 dollar die de 3DS vanaf 12 augustus in de Verenigde Staten gaat kosten.

Samen met de prijsverlaging introduceert Nintendo een ambassadeursprogramma voor huidige 3DS-bezitters. Wie vóór 12 augustus al een 3DS heeft aangeschaft en zich heeft aangemeld bij de eShop, krijgt in de loop van het jaar twintig gratis downloadbare games.

Releases

Naast de prijsverlaging heeft Nintendo ook de releaseperiodes en titels van twee van zijn belangrijkste Nintendo 3DS-games aangekondigd.

Super Mario 3DS heeft de titel Super Mario Land 3D gekregen en wordt eind november verwacht. De Mario Kart-game voor het platform heet voluit Mario Kart 7 en komt begin december.

Kwartaalcijfers

De bekendmakingen volgen na de presentatie van de kwartaalcijfers Nintendo. De mindere verkoop van de 3DS was medeverantwoordelijk voor tegenvallende resultaten. Tussen april en juni werd een verlies van 483 miljoen dollar geleden.