Externe online platformen zijn welkom op Wii U

HOOFDDORP - Online platformen van externe partijen zijn welkom op Wii U. Dat zegt Reggie Fils-Aime, president van Nintendo of America, in een interview met Forbes. Dit in het kader van het verbeteren van de onlinediensten vergeleken met die van de Wii.

"Wat we gaan doen is een veel flexibeler [online] systeem creëren dat de beste aanpakken van onafhankelijke uitgevers tot wasdom laat komen", legt Fils-Aime uit.

"Dus in plaats van een situatie waarin een uitgever zijn eigen netwerk prioriteit geeft en daarover ruziet met platformhouders, gaan wij het juist verwelkomen. We gaan het verwelkomen van de beste en slimste third party-uitgevers."

Hoewel Fils-Aime geen namen noemt, lijkt online platform Steam van uitgever Valve een voorbeeld van een online platform dat een plaats kan krijgen op Wii U.

Eigen beheer

Valve heeft Steam onlangs al geïntroduceerd voor de PlayStation 3, maar niet voor Xbox 360, omdat Microsoft zijn online platform volledig in eigen beheer wil houden. Valve heeft eind juni al aangegeven geïnteresseerd te zijn in het ontwikkelen van games voor Nintendo's nieuwe gameplatform.

Lees meer over:
Tip de redactie