'Productie Playstation 4 eind 2011 van start'

AMSTERDAM – Sony zal aan het eind van dit jaar beginnen met de productie van de Playstation 4, in 2012 zal de lancering volgen.

Dat melden fabrikanten van onderdelen voor de Playstation 4 tegenover Digitimes.com.

De nieuwe console van Sony zou net als Kinect van Microsoft lichaamsgevoelige besturing krijgen zonder controller. Sony heeft op dit moment wel al de Playstation Move-controller waarmee fysieke bewegingen omgezet worden in handeling in een spel.

Twintig miljoen

Foxconn en Pegatron Technologie verzorgen momenteel de productie van de PS3 en zullen ook de PS4 voor hun rekening nemen, aldus de anonieme bronnen werkzaam bij de fabrikanten. Naar verwachting worden er in ieder geval twintig miljoen PS4-consoles verscheept in 2012.

Dat aantal kan wijzen op een lancering vroeg in 2012. Zo werden er in vijf jaar tijd van de PS3 zo’n vijftig miljoen exemplaren verkocht. Twintig miljoen stuks verschepen als de console pas in de tweede helft van het jaar gelanceerd wordt, lijkt onwaarschijnlijk.

Sony sprak eerder zelf ook al over een opvolger van de Playstation 3. Toen stelde het bedrijf dat er niet eenzelfde investering wordt gedaan bij de PS4 als is gebeurd is bij de PS3.
 

Lees meer over:
Tip de redactie