HOOFDDORP - Op 15 december worden de servers van massively multiplayer onlinegame Star Wars Galaxies afgesloten en zal de game na acht jaar niet meer speelbaar zijn.

Dit blijkt uit een brief van Sony Online Entertainment (SOE) op het forum van de game.

Tegenover website Massively heeft John Smedley, president van SOE, gezegd dat het afsluiten puur een zakelijke beslissing is geweest.

Met name de verschuivende focus naar de aankomende Star Wars-MMO, Star Wars: The Old Republic, is de reden van het stoppen met Star Wars Galaxies. Het team dat momenteel nog werkt aan de game zal gaan werken aan een nieuw, nog onbekend project.

Moeilijke beslissing

"Het afsluiten van SWG is een hele moeilijke beslissing, maar SOE en LucasArts zijn het er over eens dat eind 2011 een goed moment is om de game te stoppen", staat in de brief op het officiële forum.

"We zijn alle SWG-fans enorm dankbaar. We hebben de zeldzame kans gehad om gastheer te zijn voor één van de meest toegewijde en gepassioneerde online gamecommunity's en we waarderen de steun die we van jullie allemaal hebben ontvangen over de afgelopen acht jaar."

Aanbiedingen

Sony Online Entertainment belooft in de laatste maanden van de game met verschillende Fan Appreciation-aanbiedingen te komen voor de huidige SWG-community.

Ook willen de makers de game een knallend einde geven met een evenement in december waarmee het game-universum tot een einde komt.