AMSTERDAM - Dit najaar brengen The Black Eyed Peas en game-uitgever Ubisoft een dansgame op de markt voor de Wii en Kinect.

Het spel bevat karaoke- en dansfuncties en is met vier spelers tegelijk te spelen.

Dat heeft de groep zaterdagavond bekendgemaakt voorafgaand aan het derde optreden in een uitverkocht Stade France in Parijs.

Will.i.am

Het liefst zou leadzanger Will.i.am van de muziekformatie continu bezig zijn met het produceren van interactieve dansgames.

"Het samenwerken met programmeurs en computerdeskundigen, de kunstenaars van morgen, vind ik het mooiste wat er is", zei de Amerikaanse zanger.

De ambities van de band gaan verder dan een dag in de studio foto's laten nemen om hun gelijkenis in het spel te krijgen. "Na de release kunnen gamers extra nummers downloaden", zei Will.i.am van achter zijn grote zonnebril. "We willen zelfs nummers speciaal voor de game maken."

Nummers

Het is niet bekend welke nummers allemaal in de game verwerkt worden, al zijn hits als Boom Boom Pow en I Gotta Feeling wel bevestigd. Ook wilde de band niet kwijt of de samenwerkingen van de individuele bandleden met danceartiesten als David Guetta en de formatie LMFAO uiteindelijk ook in de game te horen zijn.

Het is aannemelijk dat nieuwe nummers slechts tijdelijk exclusief voor de game beschikbaar zijn.

Stap

Uitgever Ubisoft ziet de samenwerking met de Black Eyed Peas dan ook als een volgende stap in het dansgenre. De uitgever heeft binnen de serie Just Dance meer dan tien miljoen spellen verkocht, terwijl Michael Jackson: The Experience vijf miljoen keer over de toonbank is gegaan.

"Ik denk dat we het aantal van de Michael Jackson-game wel kunnen verbreken", zei bestuursvoorzitter Yves Guillemot van Ubisoft over het mogelijke succes van de kersverse samenwerking met de Amerikaanse performers.