HOOFDDORP - Volgens God of War-maker David Jaffe, wordt de Wii U 50 procent minder succesvol dan de Wii. Dit vertelt hij in een interview met website GamingUnion.net.

"Ik denk niet dat de Wii U ook maar in de buurt komt van het succes van de Wii", aldus Jaffe.

"Ik denk dat een groot percentage van de mensen die een Wii kochten, het als iets anders dan een gamingapparaat zagen. [..] Hoeveel van hen zijn daadwerkelijk 'gamers' geworden? Geen groot gedeelte denk ik."

Jafe legt uit dat de verschillende doelgroepen allen iets anders willen, en coregamers er volgens hem verstandig aan doen om voor de "concurrentie" te kiezen.

"Dit wil niet zeggen dat de Wii U niet gaat werken, maar die 'perfecte storm van interesse' die werkte voor de Wii zal niet nog eens gebeuren, omdat er genoeg concurrentie is die de doelgroep aanspreekt tegen lagere kosten."

Positief

Verscheidene uitgevers en ontwikkelaars zeggen wel achter de Wii U te staan. Zo overweegt uitgever Take-Two Interactive ermee te gaan werken, evenals Activision en Electronic Arts die al verschillende games voor het apparaat bevestigd hebben.

Ook Ubisoft steunt de Wii U, en kondigde tijdens de afgelopen E3-beurs in Los Angeles een 'first person shooter' Killer Freaks From Outer Space aan, exclusief voor Nintendo's nieuwe spelcomputer.