HOOFDDORP - De GT Academy 2011, het door Sony en Nissan georganiseerde toernooi waarin spelers van Gran Turismo het tot professioneel coureur kunnen schoppen, is gewonnen door de Brit Jann Mardenborough.

De Nederlanders Thomas Arends en Edwin Bos strandden eerder vandaag in de internationale eindronde in Silverstone.

De twintigjarige Bos viel af toen er per land nog maar één deelnemer door mocht. Thomas Arends, 24 jaar oud, werd uiteindelijk samen met de Duitser Sascha Meyenborg voor de beslissende laatste race naar huis gestuurd door de vakjury, bestaande uit onder meer voormalig F1-coureur Eddie Irvine.

Dat terwijl het Nederlandse duo woensdag nog het triathlon-onderdeel won. In dit onderdeel raceten de deelnemers in landenteams tegen elkaar per auto, fiets en te voet. 

Le Mans

De Britse Jann Mardenborough won uiteindelijk het toernooi. Mardenborough treedt daarmee in de voetsporen van de Spaanse Lucas Ordoñez, winnaar van de vorige en eerste editie van GT Academy.

Het komende half jaar wordt hij opgeleid tot coureur, waarna hij in januari 2012 verschijnt aan de start van de Le Mans 24 uursrace in Dubai, namens het Nissan PlayStation-team.