HOOFDDORP - Electronic Arts heeft in een verklaring aan website Giant Bomb laten weten dat het niet zijn beslissing is geweest om Crysis 2 van Steam te halen.

De uitgever stelt dat het verdwijnen van de game een gevolg is van conflicterende bedrijfsvoorwaarden binnen Steam en een ander onbekend digitaal platform.

Met dat andere platfom wordt waarschijnlijk EA's eigen Origin bedoeld, dat onlangs werd gelanceerd. Eerder werd vermoed dat de uitgever Crysis 2 van Steam zou hebben gehaald om de titel exclusief te maken voor Origin.

Het spel was echter nog wel gewoon verkrijgbaar op vergelijkbare platformen als Direct2Drive, Gamersgate en Gametron.

Jammer

De officiële verklaring van EA luidt als volgt: "Het is jammer dat Steam Crysis 2 heeft verwijderd uit zijn aanbod. Dit was geen beslissing van EA of een gevolg daarvan. Steam heeft een aantal bedrijfsvoorwaarden ingesteld waaraan ontwikkelaars zich moeten houden, in de hoop verkopen te genereren binnen de service. Veel daarvan worden niet door andere online distributieservices gehandhaafd."

"Helaas heeft [ontwikkelaar] Crytek een overeenkomst met een andere aanbieder, die conflicteert met de nieuwe regels van Steam en daarmee heeft geleid tot de verwijdering van Crysis 2." EA laat tot slot weten dat de game beschikbaar blijft via andere downloaddiensten.