HOOFDDORP - Sony wist kort na de inbraak binnen het PlayStation Network al precies wat er aan de hand was, maar koos ervoor om dit niet direct publiekelijk bekend te maken.

Dit beweert Kyodo News op basis van documentatie afkomstig van de Japanse regering.

Het bericht op Kyodo News meldt dat Sony op 25 april al op de hoogte was van het feit dat er persoonlijke informatie was buitgemaakt door hackers.

Een dag later werd echter via een persbericht door de uitgever enkel verteld dat het verlies van deze gegevens niet was uit te sluiten.

In het document zou verder staan dat CEO Kaz Hirai van Sony foutieve informatie de wereld in heeft gebracht, door te stellen dat het bedrijf pas op 26 april lucht kreeg van de precieze toedracht van de aanval.

Sony zou consumenten niet willen afschrikken, en daarom niet meteen alle informatie hebben gedeeld met zijn klanten.

Hackaanval

Medio april werd het PlayStation Network slachtoffer van een hackaanval. Beheerder Sony reageerde hierop door de service offline te halen, en stelde daarna een onderzoek in.

Ondertussen werd naar buiten gebracht dat het nog niet zeker was of en welke informatie precies gestolen was. In de weken daarna liet de uitgever weten dat er onder meer wachtwoorden zijn buitgemaakt.