HOOFDDORP - De baas van Microsoft Game Studios, Phil Spencer, heeft zich uitgelaten over de rol van Kinect in toekomstige first party-titels.

Hij stelt dat de interne studio's niets verplicht wordt op het moment, maar dat er uiteindelijk wel naar een situatie wordt toegewerkt waarin iedere first party-game Kinect ondersteunt.

"Het is geen regel dat alles wat we binnen onze first party-line-up Kinect moet ondersteunen. Maar ik moet wel zeggen dat er zaken zijn die gewoon veel makkelijker kunnen worden gemaakt (met Kinect, red.), dus ja, uiteindelijk zul je het wel in al onze titels terug gaan zien", aldus Spencer.

Bewegingsgevoelige techniek

Spencer benadrukt wel dat niet iedere game er drastisch uit hoeft te zien om de bewegingsgevoelige techniek te benutten.

"Of het nu stembesturing is in Forza of head-tracking, het verandert niet ineens de gameplay. Het maakt enkel de ervaring beter door gebruik te maken van de mogelijkheden van Kinect."

Microsoft kondigde onlangs tijdens zijn E3-persconferentie een aantal titels aan voor Kinect, zoals Fable: The Journey en kleine mini-games die gratis beschikbaar worden gesteld via het Xbox 360-dashboard.