HOOFDDORP - Nintendo's aandelen zijn met nog eens 4,6 procent gekelderd sinds de aankondiging van de Wii U.

Direct na de onthulling van het apparaat op de E3 zag de koers als een daling van 5,7 procent. Dit meldt website Gamespot.

De recente dalingen brachten de waarde van een Nintendo-aandeel terug tot 16.160 Yen (ongeveer 130 euro). De aandelen staan daarmee op hun laagste punt sinds vijf jaar. 

Uitgevers

Terwijl de koers van de aandelen verder daalt, spreken steeds meer ontwikkelaars juist hun vertrouwen uit over de mogelijkheden van het apparaat.

De afgelopen dagen hebben verscheidene studio's en uitgevers al laten weten games voor het apparaat te zullen ontwikkelen.

Vijf games

Zo werkt Ubisoft aan vijf games voor de Wii U, waarvan het Killer Freaks From Outer Space en Ghost Recon Online toonde op de E3.

Daarnaast hebben Activision, Electronic Arts, Tecmo Koei, Namco Bandai, THQ en Warner Bros. laten weten achter de nieuwe console te staan, met titels als Battlefield, Tekken, Darksiders 2 en Batman: Arkham City.

Vreemd

Nintendo vindt het erg vreemd dat de waarde van zijn aandelen plots zo sterk is gedaald sinds de aankondiging van de Wii U. Het strookt volgens CEO Satoru Iwata niet met de algemeen heersende stemming op de beurs, die juist positief was.

"Het is erg vreemd", aldus Iwata. "Eerlijk gezegd strookt de reactie op onze persconferentie en wat ik daarna op de beursvloer gehoord heb totaal niet met wat er op met de aandelenkoers is gebeurd."

Vergissing

Wel snapte Iwata dat de vergissing snel gemaakt is om te denken dat het slechts een game console is met een tablet als controller.

Dit veranderde volgens hem toen de aanwezige pers zelf met het apparaat aan de slag kon. "Mensen die het hebben geprobeerd begrepen wat voor mogelijkheden het biedt. Maar voor wie het niet zelf geprobeerd heeft is dat lastig te geloven."