HOOFDDORP - Direct na de aankondiging van de Wii U, kelderden de aandelen van Nintendo. Dat meldt Bloomberg. De waarde van de aandelen zijn op het laagste punt in vijf jaar.

De waarde van een aandeel daalde met 5,7 procent naar 16,930 yen voordat de beurs in Osaka, Japan, sloot. In totaal werden er 2,2 miljoen Nintendo-aandelen verhandeld in Osak gisteren; het afgelopen halfjaar werden er dagelijks gemiddeld 720 duizend Nintendo-aandelen verhandeld.

 De plotselinge daling zou te wijten zijn aan het gebrek aan vertrouwen onder analisten. Analisten betwijfelen of Nintendo met de Wii U hetzelfde succes kan bereiken als met de originele Wii.

Verwachtingen

Volgens Yusuke Tsunoda, analist bij Tokai Tokyo Securities Co, wist Nintendo bovendien de verwachtingen niet waar te maken. "Er waren hoge verwachtingen voor de nieuwe versie van de Wii en [de aankondiging] viel tegen", aldus Tsunoda tegenover Bloomberg.

"Mensen hadden verwacht iets groots te zien op een groot evenement als de E3, maar eigenlijk was er niets nieuws en was alles al bekend." Tsunoda verwijst daarmee naar het feit dat de meeste details over de Wii U al in de afgelopen weken waren uitgelekt.