HOOFDDORP - De nieuwe console van Nintendo heet Wii U en heeft een touchscreen-controller, zoals eerder voorspeld. De controller ontvangt zonder vertraging de beelden geproduceerd door de Wii U.

Veel geruchten over de Wii U, voorheen officieus bekend onder de namen Wii 2, Wii HD en Project Cafe, blijken nu te kloppen. Zo is er een inderdaad een controller voor het apparaat beschikbaar met een 6,2 inch touchscreen.

Dit scherm kan gebruikt worden als hulpmiddel in games. Bijvoorbeeld om extra knoppen of een inventaris in Zelda op te tonen.

Ook kan de controller fungeren als een grote scope op het Wii Sharpshooter-accessoire. De Wii U ondersteunt videochat, kan webbrowsen en is ook compatibel met eerdere accessoires van de WIi, zoals de Balance Board.

 Op de Wii U-controller kan getekend worden met een stylus, en het laat twee spelers samen minigames spelen op het scherm. 

Gamebeelden

Ook is het echter mogelijk om gamebeelden direct naar de controller te streamen. Dit betekent dat spelers in plaats van de televisie, de controller als primair gamescherm kunnen gebruiken. Dit kan handig zijn wanneer andere gezinsleden televisie willen kijken.

De Wii U kan aangesloten worden op een HD-televisie en produceert dus ook HD-graphics. De controller van het apparaat is daarom ook niet ontworpen als mobiel gamingapparaat, benadrukt Nintendo.

Games

Enkele games die voor de Wii U zijn aangekondigd zijn Battlefield 3, Ninja Gaiden III, Darksiders 2, Dirt, Assassin's Creed: Revelations, FIFA 12, Ghost Recon Online, Smash Bros, Tekken en Batman: Arkham City.

Bekijk het videoverslag