HOOFDDORP - De nieuwe spelcomputer van Nintendo, die de codenaam 'Project Café' draagt, verschijnt in de tweede helft van 2012 en heeft een controller met een touchscreen en een camera.

Dat meldt de Japanse website Nikkei.

De controller van de nieuwe console heeft een touchscreen met een diagonaal oppervlakte van 6 inches, zo'n 15,2 centimeter, en een camera die voor diverse doeleinden gebruikt kan worden.

Nikkei noemt als voorbeeld de mogelijkheid om een foto te maken van de speler die vervolgens in een game gebruikt kan worden.

Het touchscreen zorgt ervoor dat er besturing mogelijk is zoals met een tablet, vergelijkbaar met bijvoorbeeld een iPad. De controller kan verder ook als draagbare spelcomputer worden gebruikt, maar spelen op de televisie is ook nog gewoon mogelijk. De controller bevat een heroplaadbare batterij.

E3

Verdere details worden verwacht tijdens de persconferentie die Nintendo aankomende dinsdag geeft in Los Angeles tijdens de E3, de grootste gamebeurs van de wereld. De persconferentie wordt om 9 uur 's ochtends in Los Angeles gehouden, wat dinsdag 6 uur 's avonds in Nederland is.