'Offline PSN kan Capcom miljoenen kosten'

HOOFDDORP - Doordat het PlayStation Network offline is loopt Capcom naar eigen zeggen honderdduizenden en misschien wel miljoenen dollars aan inkomsten mis. Dit vertelt Christian Svensson, senior vice president van Capcom, op Capcoms officiële forum.

Capcom is ontwikkelaar en uitgever van games.

Svensson zegt erg te balen van de situatie, omdat de onvoorziene kosten ten koste gaan van het budget dat Capcom had gereserveerd voor de lancering van nieuwe games. 

"Het lijkt erop dat de hackers proberen Sony te 'bestraffen' voor iets dat ze zouden hebben misdaan. Maar ze bestraffen ook miljoenen andere consumenten en bedrijven, wat het onmogelijk maakt om te sympathiseren met hun doel."

Spelen

Doordat het PlayStation Network offline is kunnen mensen niet alleen geen digitale titels en downloadbare content van Capcom aanschaffen, maar is het ook niet mogelijk bepaalde spellen, waaronder  Bionic Commando Rearmed 2, te spelen.

Door een kopieerbeveiliging vereisen deze spellen een constante verbinding met het PlayStation Network; wanneer deze verbinding er niet is, kunnen de games niet gespeeld worden.

Lees meer over:
Tip de redactie